Michael Carrick: “Két évig depressziós voltam az elvesztett Bajnokok Ligája döntő után”

A korábbi Manchester United középpályás, Michael Carrick legfrisebb interjújában elismerte, hogy komoly depresszióval kellett megküzdenie miután a Vörös Ördögök kikaptak a 2009-es Bajnokok Ligája döntőjében a Barcelonától.

Carrick szerint az a 2:0-as vereség volt karrierje mélypontja, ami még a 2010-es Dél-Afrikai Világbajnokságot is beárnyékolta számára.

“Az álmom az volt, hogy a Világbajnokságon képviselhessem hazámat, de az igazság az, hogy nem akartam ott lenni, csak haza akartam menni.” – mondta a korábbi Angol válogatott.

 

Carrick saját magát hibáztatja a Romai döntőben elszenvedett vereségért, mert Ő adta el a labdát ami után a Barcelona megszerezte a vezető gólt.

“Ostoroztam magam az a gól miatt.” – folytatta Carrick a The Timesnak.

“Folyamatosan azt kérdeztem magamtól: Miért tetted ezt? És a depresszió egyre csak fokozódott. Nagyon kemény év volt, sokáig tartott az egész.”

“Előtte lévő évben megnyertük a Bajnokok Ligáját, de ez nem számított.”

“Lehangoltnak éreztem magam, nagyon mélyen voltam. Biztos, hogy depresszió volt, azért is gondolom, mert nem csak egy egyszeri eset volt. Jó pár mérkőzésen éreztem már rosszul magam, de aztán eltelik pár nap és túl teszed rajta magad, viszont ez nem akart múlni. Furcsa érzés volt.”

Carrick, aki most Mourinho jobb keze az Old Traffordon, azt is elmondta, hogy nem nagyon beszélt róla senkinek és nem hogy a csapattársai, de még a felesége se tudta igazából milyen súlyos a probléma.

“Magamban tartottam, még a családom sem tudta, hogy mennyire komoly.” -mondta.

“Ez olyan dolog amiről nem nagyon beszélsz a foci világában. Nem említettem korábban soha. Azok a srácoknak akikkel együtt játszottam ők is ha elolvassák most fogják megtudni először. Tényleg nem tudta senki.”

Carrick 481 mérkőzésen lépet pályára a Unitedben miútán 2006-ban a Tottenham Hotspurtől csatlakozott az együtteshez, öt Premier Leaguet és egy Bajnokok Ligáját (2008-ban) nyert meg a csapattal.