Sarri: “fejben kell erősnek lennünk”

Múlt hónapban az Angol válogatott összetartáson a fiatal hátvéd lába megsérült, ami miatt sokáig kiesett, így végül csütörtökön a Vidi ellen tudott visszatérni a pályára, ahol közel egy órát töltött.

Sarri elbeszélgetett játékosával, miután Loftus-Cheek elhagyta a pályát:

“Tudni szerettem volna, hogyan érezte magát a meccs alatt, mert 5-6 napja még sérült volt.” -mondta Sarri. “Megkérdeztem tőle milyen volt.”

 

“Azt válaszolta, hogy jól érezte magát. Természetesen játszott volna még, hogy fejlessze az erőnlétét, de azt mondta, jól volt.”

“Az elmúlt 3-4 hétben nem edzett túl sokat, szóval jól fog jönni neki, hogy Cobhamben marad edzeni a válogatott szünetben.”

Loftus-Cheek teljesítményére is kitért az edző, aki szerint van még mit fejleszteni de van ok örülni is.

“Nagyszerű játékos technikai és fizikális szempontból, taktikailag még fejlődnie kell.”

“Az ellenfélnek volt 3-4 kontrája, jobbnak kell lennünk különösen a középpályán.”

Az edző beszélt a Southampton elleni holnapi mérkőzéséről is. Sarri tisztában van vele, hogy a naptár elégé sűrű, de hisz a játékosaiban,  hogy meg tudják oldani. Ez lesz a 7. mérkőzés 23 nap alatt.

“Mentálisan erősnek kell lennünk, mert megvan az esélye, hogy egy mérkőzésre majd fejben nem érkezünk meg, de nagyon boldog vagyok a keretünkkel.” -mondta Sarri.

“Nagyon fontos a szezonunk számára, hogy jó eredményt érjünk el ebben a periodusban. Sok változás lesz, nem könnyű felkészülni a holnapi mérkőzésre, mert rengeteg játékos fáradt, de fejben erősnek kell lennünk.”