James Rodrigez: “Mi nem az Eintracht Frankfurt vagyunk.”

Hasonlóan több nagy klubhoz Európában, a Bayer München is nehéz időszakon megy keresztül. A közönség hazai pályán győzelmet várt volna el a hétközi Bajnokok Ligája csoport mérkőzésen az Ajax ellen, elfelejteni a döntetlent és a vereséget a két legutolsó Bundesliga mérkőzésen, de csak 1:1-es döntetlen sikerült elérni, így Niko Kovacnak nem sikerült a kritikusokat elhallgatatni.

A horvát szakvezető megosztja a rajongókat, hiába nyertek meg hét mérkőzést a 2018/19-es szezon kezdetén, Németországban már vannak olyan újságírók akik arról beszélnek, hogy megromlott a kapcsolata a klub vezetésével és a játékosokkal is.
Miután tavasszal a kupa döntőben legyőzte az Eintracht Frankfurttal a Bayern Münchent, sokan nem örültek az érkezésének. A Szuperkupa döntőben a szezon elején már a München edzőjeként nézett farkasszemet volt csapatával és hiába reménykedett benne, hogy a nagy arányú (5:0) győzelem majd megváltoztatja a szurkolók véleményét, eddig nem úgy néz ki, hogy bejött.

Az Ajax elleni döntetlen után a Bayern München elnöke, Uli Hoeness arról beszélt, hogy nem drámai a helyzet a csapat és a játékosok között, de rámutatott, hogy nem tetszik nekik Kovac kiállása. A Bild szerint James Rodriguez kihagyása után az Augsburg elleni 1:1-es döntetlen és az Ajax elleni 1:1 alkalmával, a kolumbiai kiakadt és azt mondta a horvát edzőnek: “Mi nem az Eintracht Frankfurt vagyunk.”. Kristálytiszta egyértelmű üzenet.

 

Több lap is a játékosok boldogtalanságáról ír, mert Kovac többet beszél horvátul, mint németül és ez félreértéshez vezet a játékosok és edző között. Több játékos is formán kivül játszik, ami sokak szerint a klubnál urolkódó bizonytalan állapotok miatt van.

Nehéz helyzetben van Kovac csak pár mérkőzés után, vagy megtalálja a megoldást, hogy maga mellé állítsa a játékosokat vagy pedig neki is az ajtót mutatja a klub.