Klopp – “nagyban az én hibám is volt”

Tegnap este meglepetésre a Liverpool kikapott idegenben a Napolitól 1:0-ra a Insigne 90. percben szerzett góljával. A Pool nagyon haloványan játszott, mindössze 4 kapura lövésük volt és abból egyse talál kaput. A Napoli mindenféle tekintetben felülkerekedett az ellenfelén. Még az első félidőben úgy ahogy partiban volt Klopp alakulata, de a másodikban örülhettek, hogy csak végül 1 gólt kaptak, Alisson tartotta bennük a reményt a mérkőzés végéig. Sőt Keitat még el is veszítették a mérkőzés elején, ugyanis a 19. percben le kellett cserélni hátsérülés miatt. Így jelenleg a Napoli vezeti a csoportot 4 ponttal, majd őket követi a Liverpool és a PSG 3-3 ponttal. Az utolsó Crvena Zvezdának mindössze 1 pontja van.

 

Jürgen Klopp a mérkőzés után:

“Nulla kaput találó lövés, nem emlékszem rá mikor volt utoljára ilyen.”

 

“Szerintem nagy részünk volt ebben, mivel sokkal jobban tudunk játszani. Nulla kaput találó lövés nem elég. Ők jól játszottak, mi nem, ez az amiért megérdemelték a három pontot.”

“A pontos okában nem vagyok 100% biztos. Nagyban az én hibám is volt biztosan, de még egy estére szükségem lesz legalább, hogy visszanézzem és megtaláljam a probléma okát, de ez nem olyan volt ami látszott.”

“Egészen biztos vagyok hogy az oka nyilvánvaló és kiszűrjük, de ma nem voltunk elég jók és általában ha nem vagy elég jó, akkor meccseket veszítesz.”

“A mérkőzés kezdete jó volt aztán a védelmünk nem kapcsolt időben, nem zártuk le a réseket időben, nem reagáltunk a jó pillanatokban, így keresztül tudtak játszani rajtunk.”

“Az ilyen dolgok megesnek, de nem olyan gyakran mint ma este és ez sok energiát felemésztett. Mivel ha nálad a labda sokkal nyugodtabban kell játszanod.”

“Hogyha megfigyelted ahogy játszottunk, azt gondolhattad ők mindig rajtunk voltak – nyugodtabban kellett volna játszanunk, de nem tettük.”

“Az első félidő nagyjából rendben volt, de a második nem volt elég jó és mindig rossz jel azt mondani, hogy a kapusod volt a legjobb.”

“A 89. percben elkövettünk még egy taktikai hibát, nem zártuk le a rést Joe (Gomez) és Virg (Virgil van Dijk) között és nem tudtunk utána már reagálni.”

Keita állapotáról is kérdezték:
“A háta, azt hallottam. Nem tudom pontosan. Várnunk kell.”

 

Carlo Ancelotti:

“Szerintem nagyon jól olvastuk a játékot, változtattunk egy kicsit – de nem túl sokat – ahogy egy extra védővel játszottunk.”

“Megtudtuk tartani a labdát. Összeségében egy nagyon jó megközelítés volt a csapattól, tökéletes egyensúly ahhoz, hogy elkerüljük a letámadást és kézben tartsuk a remek csatáraikat a kapunk elött.”

“Ez karaktert adott a csapatnak és remek, hogy megtartottuk a mentalitást az elejétől a végéig. Ez nagyszerű megabiztosságot ad a játékosoknak.”

 

A mérkőzés összefoglalója: