Dudek: “Ancelotti megbocsájtott nekem”

A korábbi liverpooli kapus Jerzy Dudek biztos benne, hogy a Napoli jelenlegi edzője Carlo Ancelotti “nem mérges rá” amiért csapata legyőzte hátrányból a Milant, a 2005-ös Bajnokok Ligája döntőjében. Félidőben az olasz csapat vezetett 3:0-ra, majd a második félidőben egyenlítettek 3:3-ra.

A mérkőzés végül büntető rúgásokba torkollott, ahol a Vörösök kapusa kivédte Andriy Shevchenko 11-esét, ezzel megnyerve a Bajnokok Ligáját.

“Ancelotti nem haragszik rám, találkoztunk a Milan elleni döntő után és rengeteget beszélgettünk.”- mondta Dudek a Radio Crc-nek.

 

“A Milan tulajdonképpen megnyerte azt a mérkőzést, Ancelotti szerint az volt a valaha legjobb félidő, amit bármelyik csapata játszott. Komolyan, óriási fordítás volt!”

“Nem terveztem, hogy táncolni fogok a büntető rúgások előtt, ennek története van. Jamie Carragher jött oda hozzám és mondta, hogy csináljam mert ki fogja zökkenteni a Milan játékosokat.”

“Visszautasítottam, mert én is koncentrálni szerettem volna, de annyira kitartó volt, hogy még is megpróbáltam az első büntetőnél. Bejött, így folytattam a többinél, minden egyes 11-es előtt egyre többet és többet mozogtam.”

“A későbbi karrierem során többször használtam és nem mindig jött be, de néha meg tudja zavarni az ellenfelet.”

“A Shevchenko elleni dupla védésemnek köszönhetően nagyon magabiztos voltam a döntőben.”

Dudeket azért kérdezték meg, mert a Liverpool holnap Ancelotti Napolijával játszik a Bajnokok Ligájában.

“Ismerem Ancelottit és nagyon tisztelem, amikor José Mourinhotól átvette a Real Madridot megnyerte velük a Bajnokok Ligáját.”

“Szerintem a Napoli azért szerződtette, hogy megtörjék vele a Juventus uralmát.”