Real Madrid: Perezék győzték meg Zidanet a folytatásról

Zinedine Zidane tegnap, hosszú idő után először, csak nézőként szemlélte a Madridi derbit. A francia edző nyugodtnak tűnik jövőjével kapcsolatban és nem sieti el visszatérését, nem olyan régen még Londonban pihent.

Nem lenne meglepő viszont, ha a Manchester United megelégelné saját vessző futását, elköszönne Jose Mourinhotól és megkeresné Zidanet, hogy folytassa náluk edzői pályafutását.

Azt is az idő fogja megmondani, hogy a Real Madridtól mennyire fog hiányozni.

 

Az igazság az, hogy a Real vezetősége keményen küzdött a háttérben, hogy megtartsa sikerének kovácsát.

Februárban Florentino Pereznek és Jose Angel Sancheznek kellett győzködnie, hogy gondolja meg magát a sokkoló a Leganes elleni kupa kiesés után, miután a francia közölte a vezetősséggel, hogy nincs ereje folytatni az edzősködést a csapat élén.

Hosszasan elbeszélgettek vele és végül sikerült meggyőzni a folytatásról, ami végül nagyon okos döntésnek bizonyult és újabb Bajnokok Ligája győzelmet eredményezett.

Május utolsó napján már nem sikerült rábeszélni, hogy változtassa meg döntését és végül Zidane leköszönt posztjáról. Az edzőnek feltöltődésre volt szüksége a hosszú és kimerítő szezonok után.

Szóval nekünk szurkolóknak meglepetés volt a távozása, de a vezetőségnek hónapok álltak rendelkezésükre, hogy felkészüljenek és megkeressék következő edzőjüket. Az is könnyen előfordulhat, hogy nem vették észre az egyértelmű jeleket és a látszólagos nyári kapkodás még is valóság volt.