Deschamps nem hisz a PSG BL győzelmében

Didier Deschamps figyelmezteti a szurkolókat, hogy Thomas Tuchel hiába kiváló edző, egyedül nem lesz elég a Bajnokok Ligája győzelemhez.

A PSG a legutóbbi 6 bajnokságból 5-öt megnyert és már ebben a szezonban is jelentősen elhúztak az üldözőktől mindössze 8 forduló után. Viszont a klub a hazai sikereket nem tudta megismételni Európában és hiába a tulajdonos hihetetlen költekezése, a sztárok érkezése.

Tuchel legfontosabb feladata, hogy a párizsi csapat fejlődjön a kiesési szakaszokban és elkerülje a korai kieséseket, de miközben a világbajnok Franciaország edzője Deschamps elismeri kollégája képességeit, nincs meggyőződve, hogy a francia bajnokságban fel lehet-e elégé készülni a Bajnokok Ligájára.

 

“(Tuchel) Nagyszerűen bánik a játékosokkal, közel áll hozzájuk és tökételesen dolgozik, a vezetőség is támogatja.” – mondta Deschamps a Bildnek “de túl sok minden megy egyszerre Párizsban és Ő nem egy varázsló.”

“Könnyedén nyerik a mérkőzéseket a bajnokságban, akár fél gőzzel is és aztán hirtelen jön a Bajnokok Ligája, ahol olyan ellenfelekkel találkoznak akiknek az agressziójukhoz, minőségükhöz nincsenek hozzászokva.”

Első mérkőzésükön a Bajnokok Ligája csoportkörében kikaptak a Liverpooltól 3:2-re és most a PSG a Red Star Belgrade ellen javíthat majd a C csoportban. Az előjelek nagyszerűek, mert a hétvégén 3:0-ra legyőzték a Nice-ot és a történelemben a második csapat lettek, akik megnyerték az első nyolc mérkőzésüket a Ligue 1-ban.