Alisson: Coutinho segített meghozni a döntést

A Liverpool kapusa, Alisson elismerte, hogy brazil válogatott társa Philippe Couthinho óriási szerepet játszott abban, hogy végül a Premier League csapathoz igazolt. A 25 éves játékos júliusban 66,8 Millió Fontért igazolt a Poolhoz a Romatól. Korábban szóba hozták a Real Madriddal is, mielőtt az Anfield lett volna az otthona, de Coutinho (aki korábban a Liverpoolból a Barcelonához igazolt) segített neki meghozni a megfelelő döntést.

“Áradozott Jürgenről (Klopp a Liverpool edzője) és a játékosokról.” mondta Alisson a The Guardiannak adott interjújában. “Azt mondta, hogy a csapat a földön jár, de ambiciózus és óriási a győzni akarás. Coutinho azt is elárulta, hogy nagyon boldog volt a családja is a városban, ez is nagyon fontos. A feleségeink is beszéltek egymással, ahol szintén szóba került, hogy mennyire szerettek itt élni, így végül meghoztuk a döntést.”

Alissonnal a soraiban nagyszerű szezon kezdetet produkált a Liverpool, megnyerték az első hat Premier League mérkőzésüket, igaz a kapus a Leicester City elleni győzelemre még sokáig emlékezni fog, hiszen Kelechi Iheanacho gólját Alisson felelőtlen labdavesztése előzte meg.

 

“Tapasztaltabb vagyok már, így jobban tudom lereagálni a hibáimat mint korábban, amikor elvonultam és egyedül akartam megbirkózni velük. Ha a karrieremet nézzük, nem vagyok olyan kapus aki sokat hibázna. Az egyik legfontosabb tulajdonságom a kiegyensúlyozottságom, ezért is vásárolt meg a Liverpool. Szeretem a sima védéseket, nem a kamerának játszom. Ha a labda előttem van, nem dobom el magam, viszont ha szélre megy akkor persze vetődök. A védéseim nem Hollywoodnak szólnak.”