Régen álmok színháza, most rémálmok vára.

Az Old Traffordot sokan az álmok színházának hívják, de lassan inkább a rémálmok háza lesz. Nagyon nem jó irányba haladnak a dolgok. Hetek óta, sőt igazából a bajnokság kezdete óta lehet tudni, hogy valami nem stimmel, csak idő kérdése és a vezetőségnek lépni kell, mert különben ez az idény is elúszik.

Nézzük a problémákat:

Pogba

 

Nem telik el nap, hogy ne kerülne Mourinhoval kapcsolatban a sajtóba, tisztára már szappanopera ami kettőjük között megy. Legújabban a Sky csatorna edzés videója, amin számon kérte José a franciát instagram sztoris, röhögős videója miatt.
Egyszerű lenne az edzőre kenni mindent, de ez a dolog bőven mindkettőn áll. A kapcsolatuk a francia játékos előző idény végi borzasztó formája miatt kezdett el megromlani, majd a megnyert VB után a középpályás is elvetette a sulykot és a hétvégén már odáig is elment, hogy nyíltan kritizálta edzője taktikáját. Hozzáteszem, szerintem neki van igaza, de az ilyet akkor is zárt ajtók mögött kell elintézni, megbeszélni a feleknek, nem pedig a sajtó elé teregetni a szennyest. Ott van még a játékos ügynöke, aki bármikor képes egy-egy nyilatkozattal az éppen leülepedő kedélyeket felkavarni.
Pogba korántsem tudja ugyanazt a teljesítményt hozni, mint korábban a Juventusnál vagy a Francia válogatottnál.

Sanchez

Borzasztó formában van és nem igazán találja a helyét, mióta átigazolt az Arsenalból. Beszédes adat, hogy korábban a londoni csapatnál és a Barcelonánál is átlagban 160 percenként rúgott gólt, míg a Unitedben több mint 600 percenként…
Valami nem stimmel, közel egy év után talán már kijelenthető, hogy nem ízlik neki a menü. A korábbi csapatai inkább a “játszó” klubok táborába tartoztak és ez a “betoljuk a buszt, majd szétkontrázzuk az ellenfelet”, nem igazán tetszik neki.
A másik komoly probléma a fizetése, ami koránt sincs egy szinten a teljesítményével és ez feszültségekhez vezet az öltözőben.

Rashford

Rashford üstökösként robbant be. Még most is fiatal, de a fejlődése megrekedt, csatárból lassan bal szélső lesz, ahol nem biztos, hogy azt a világ klasszist ki tudja majd hozni magából, amit korábban sejteni lehetett volna. Persze épp pár hete mutatta be játék perceinek statisztikáit Mourinho, de ha nem a megfelelő poszton játszik, akkor ez a szám nem ér semmit.

Martial

Megy vagy marad? Eladták volna a nyáron, aztán inkább hosszabbítanak vele. Ő is formán kívül játszik vagy inkább be se kerül a keretbe. A felkészülési időszakban, a gyermeke születése után komoly összeveszése volt a klubbal, mert nem ért vissza időben.
Igazából neki sem lett megtalálva a tökéletes helye.

Középhátvéd

Óriási probléma, hogy nincs meg az a középhátvéd páros amire építhetne a csapat. A Ferdinand – Vidic duó lassan már a mesékbe vész olyan rég volt, jelenleg nincs senki a láthatáron aki csak közel hasonló teljesítményre lenne képes kiegyensúlyozottan.
Ezt a hibát a klub felismerte a nyáron, végül Mourinho külön kérésére se sikerül igazolni ide egy világklasszist, aki mellett mondjuk Smalling, Bailly, Lindelof, de akár még Jones is sokkal jobbnak tűnne.

Mourinho

Nem ismétlem magam most, de elég nagy probléma, hogy három év után se találta meg a megfelelő taktikát a csapatnak, ennyi időnek bőven elégnek kellett volna lennie, hogy saját képére formálja a keretet.
Ő nála a legnagyobb problémát abban látom, hogy elveszítette azt a képességét amivel tökételesen össze tudott hangolódni a kerettel. Már messze nem érzi úgy, hogy mire lenne szükség egy-egy játékossal. Nincs összhang, nem egy irányba húz a klub.

 

Vajon mi lehet a megoldás a problémákra?
A csapatnak 12 millió oka van rá, hogy ne a kézenfekvő választ válassza. Pedig a problémákra instant megoldás lenne, csak kérdés, hogy helyes-e? Közel sem biztos, hogy a portugál utódja sikeres lenne egy ennyire atomjaira hullott csapatnál, mert valljuk be ez a United már inkább egyének gyülekezete, mint egy egység.

Jelenleg a klub egy negatív spirálban van. Minden lépés amit arra próbálnak meg tenni, hogy rendezzék a dolgokat visszájára fordul és balul sül el. Lásd tegnapi videó.
Kezd egy izgalmasabb trónok harca részre hasonlítani az egész helyzet a klubban. Hiszen ez már nem csak játékosok vs edző, a klub vezetés is beszállt a harcba és a tulaj is igencsak érvényesíteni szeretné akaratát.
Itt van például Pogba, elvileg a klub vezetés egyetért az edzővel, hogy a játékost el kell adni, viszont marketingben olyan erős, főleg a közösségi média jelenléte miatt, hogy a tulajdonos ezt nem engedheti meg, ugyanis nem akarja elbukni az arany tojást tojó tyúkot. Érdemes lenne elköszöni az edzőtől és hozni egy olyat, aki együtt tud dolgozni az csapat sztárjaival, viszont akkor meg ki kell fizetni a 12 milliós végkielégítést. Szóval amíg a vezetőség nem dönti el melyik kezébe harap, addig a lövész árkok egyre mélyülnek és még ha időről-időre, egy-egy győzelem el is hallgattatja a sajtót, a vereségek alkalmával egyre hangosabbak lesznek ezek a hangok.

Megosztás: