A tárgyalások kudarcba fulladtak

Frissítés:
Orstein twitteren írta:
“Egy új négy éves szerződés lett nemrégiben elfogadva az Arsenal & Aaron Ramsey között. De az #AFC [a vezetőség] visszadobta az ajánlatot, mondván most nem olyan pozícióban vannak, hogy megkössék. Valószínüleg nyáron fog távozni ingyen, de a legjobb opció mindkét félnek a januári eladása lenne.

Aaron Ramsey és az Arsenal közötti tárgyalások véget értek, de nem sikerült új megállapodást kötniük. Már hosszú ideje nagy kérdés a klubnál, hogy marad-e a walesi válogatott középpályás, vagy elhagyja jövőre az Arsenalt és most úgy látszik, hogy valóban távozni fog. Ramsey még 2008-ban szerződött az Arsenalhoz a Cardiff Citytől 4.8 millió fontért, így ő a legrégebbi játékos a jelenlegi keretből. Azóta 336 mérkőzésen öltötte magára a címeres mezt és 58 góllal járult hozzá csapata sikereihez, ebből kettő a 2014-es és a 2017-es FA Kupát érte csapatának, ugyanis mindkét meccsen ő szerezte a győztes gólt.

 

 

Ramsey 2008-ban bejelentésekor

 

Ramsey szerződése 2019 június 30-áig tart, így január 1-től már előszerződést köthet más klubbal. Emery kénytelen lesz eladni őt még télen, vagy nyáron ingyen távozhat. Esetleges jó szereplés esetén, még hosszabbíthatnak vele, de lássuk be vajmi kevés esély van rá.

 

Hasonló a helyzet, mint tavaly Özil és Sanchez esetében. Akkor Sanchez végül távozott télen a Unitedhoz, ahol azóta se találja formáját. Míg Özil szerződést hosszabbított, így a Premier League egyik legjobban fizetett játékosává vállva. Sajnos azóta a teljesítményén ez nem látszik meg.
Vajon Ramsey kinek a sorsára jut? Végül marad, mint Özil, vagy tovább áll?