Arsenal – Brentford beharangozó

Az Arsenal ma este a Brentfordot látja vendégül a Carabao Kupában. A mérkőzésre 20:45-kor kerül sor, hazánkban sajnos nem közvetítik élőben. Az Ágyúsok várják előnyösebb helyzetből a mérkőzést, ugyanis 5 meccses győzelmi szériánál tartanak minden sorozatot figyelembe véve. Legutóbb az Evertont verték el hazai pályán 2:0-ra, így letudva első kapott gól nélküli mérkőzésüket. Ellenfelük legutóbb kikapott a Championshipben a Derby Countytól, azelőtt pedig 1:1-es döntetlent játszottak az Ipswich-el.
Utoljára 1947-ben találkozott a két klub egymással tétmérkőzésen, amikor is az Arsenal 1:0-ra győzedelmeskedett a Division One-ban.

 

Vajon Emil Smith Rowe lehetőséget kap, hogy bemutatkozzon a kezdőben?

 

 

Emery valószínüleg pihentetni fogja pár kulcsjátékosát, lehetőséget adva azoknak, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, így játéklehetőséget kaphat többek közt Emile Smith Rowe, Alex Iwobi és Danny Welbeck. Rowe például a multheti EL mérkőzésen is pályára lépett, miután Unai becserélte őt a 70. percben.
Koscielny, Maitland-Niles és Mavropanos továbbra is sérült. A csapatkapitány teljes edzésbe való visszatérését novemberre várják, míg Maitland-Niles és Mavropanos pár hét és visszatérhet.
Mindenbizonnyal kimarad Jenkinson, Kolosinac és Mkhitaryan is, akik még nem teljesen épültek fel sérülésükből. Sokratist a hétvégi mérkőzésen térdsérüléssel le kellett cserélni a 38. percben, szerencsére sérülése nem súlyos, de Emery valószínüleg nem fog kockáztatni.

 

 

Előreláthatóan az Arsenal fog dominálni, akik megpróbálják majd a mérkőzés kezdetén eldönteni a továbbjutás sorsát, elkerülve a kockázatát annak, hogy hosszabbításra kerüljön sor. A Brentford próbál majd betömörülni a saját kapujuk előtt, így kevesebb lehetőséget adni ellenfelüknek a gólszerzésre és kontrából veszélyeztethetnek majd, kihasználva az Arsenal ingatag védelmét. Kérdés, hogy sikerül-e a hazaiaknak megőrizni a folyamatosan javuló formájukat és lehozzák-e ezt a mérkőzést is kapott gól nélkül, vagy újfent kapitulálni fognak?

 

Lacazette legutóbb kirobbanó formában játszott és egy hatalmas gólt vert az Evertonnak. Vajon eléggé meggyőzte Emeryt, hogy a kezdőben kapjon helyet a Brentford ellen és ne kispadmelegítő legyen, mint multhéten a Volszka ellen?

https://streamable.com/szlio

Várható végeredmény:
3:0

Arsenal feltételezhető kezdő 11-e:
Leno, Lichtsteiner, Holding, Mustafi, Monreal, Torreira, Elneny, Iwobi, Rowe, Welbeck, Lacazette