Véget ért Dárdaiék veretlensége

Dárdaiék a 2. helyről vágtak neki a hétközi fordulónak, ahol a szintén veretlen Werder Bremennel találkoztak. A brémaiak a 4. helyen álltak a mérkőzés elött 2-2 győzellemmel és döntetlennel, így mindkét csapat jó formában érkezett a mérkőzésre, Nem is okoztak csalódást a nézőknek, ugyanis mindkét fél nagy elánnal és önbizalommal vágtak neki a mérkőzésnek. A Werder nyitotta a gólok sorát, méghozzá elég korán, ugyanis Martin Harnik egy szabadrúgásból indult akció során nagynehezen bepofozta a kapufáról kipattanó lövést a kapuba (11′).

https://streamable.com/38u7g

Továbbra is a Werder Bremen dolgozta ki a veszélyesebb helyzeteket és még a félidő vége elött Veljkovic fejesével megduplázták az előnyüket, így magabiztos előnnyel vonulhattak a félidőre.

 

https://streamable.com/d8dsz

Dárdai felrázta fiait a félidőben és újult erővel vágtak neki a mérkőzés második felében, ahol megpróbáltak nyomást gyakorolni a házigazdákra. Erőfeszítéseik nem voltak hiába, ugyanis az 53. percben Ibisevic remekbe sikerült indításából siker szépíteniük Javairo Dilrosun pár fokos szögből megeresztet góljával.

https://streamable.com/bg727

Azonban Max Kruse nem bízta a véletlenre a dolgot és beállította a végeredményt a 66. percben tizeneggyesből, miután Marvin Plattenhardt hátulról elrúgta Theodore Gebre Selassie lábát a büntető területen belül.

https://streamable.com/ivgcf

A házigazdák megérdemelten gyűjtötték be a 3 pontot, több helyzetet dolgoztak ki és jobb arányban használták ki őket. Talán a 3:1 túlzás a mérkőzés képére való tekintettel, de a győzelem nem volt kérdéses. A mérkőzés után mindkét ezdő elmondta a véleményét a mai mérkőzésről.
Ez volt az ifjabb Dárdai Pali első mérkőzése kezdőként, ahol végül 64 percet töltött a pályán

Florian Kohfeldt:
“Mi domináltuk a játékot az első félidőben és sokáig a másodikban. Soha nem veszítettük el az irányítást. Ez volt a legjobb meccsünk, mert soha nem lassultunk le.”
“A tabella nem jelent semmit jelenleg. Nagyon jól játszottunk. Ezt tovább kell folytatnunk, koncentráltnak maradni és játszani, ahogy ma este is tettük.”

Dárdai Pál:
“Talán mentálisan fáradtak voltunk. A félidőben változtattunk, 2-1re visszajöttünk, de a harmadik góljuk megölte a mérkőzést. Csalódottak vagyunk a vereség miatt.”
“Az első félidőben nem sikerült véghez vinni amit terveztünk. Habár, nem hagytunk nekik tiszta lehetőséget, nekik ajándékoztunk két gólt, mert nem küzdöttünk eléggé.”