Firmino és Sturridge is a kezdőben szerepelhet

Jurgen Klopp nem vetette el a lehetőségét annak, hogy Roberto Firmino és Daniel Sturridge is helyet kapjon a Southampton elleni kezdőben. Mindkét játékos gólt szerzett a hétközbeni PSG elleni BL mérkőzésen. Firmino, aki szemsérüléssel bajlódik a Spurs elleni múltheti rangadó óta, a 72. percben váltotta Sturridget, majd a hosszabbításban eldöntötte a mérkőzést megszerezve csapatának a 3 pontot. Sturridge szintén nagyszerű formában játszott, aki meggyőzte mind a szurkolókat, mind Kloppot arról, hogy komolyabb mérkőzéseken is számíthatnak rá.

Klopp töprenghet, hogy melyik támadójának adjon játéklehetőséget, bár ez legyen a legnagyobb gondja

Kloppot kérdezték a két játékossal kapcsolatban, aki megerősítette, hogy Firmino fitt és készen áll a hétvégi bajnokira. “Igen, ő készen áll. Nincs okunk azon töprengeni, hogy mi van Bobbyval, inkább azon, hogyan tudnánk másképpen felállni.” majd folytatta “Hogy ők tudnak-e együtt játszani? Természetesen.”

Firmino fél szemes gólöröme a PSG elleni győztes találata után

 

 

Majd értékelte Sturridge teljesítményét is “Daniel pozitiv benyomást tett. Ez egy intenzív meccs volt, egy fantasztikus meccs tőle, hogy őszinte legyek, ez a legjobb hír és most már többet tudunk róla.”
“Rengeteg meccs van még hátra, szóval jó tudni ezt és ezért örültem nagyon a teljesítményének, mert ahogy a játékosok szokták mondani, ‘most igaz hogy játszottam, de nincs meg az ütem’, de most megvoltak a percei ezelőtt, sok jó mérkőzés, így megvolt benne az ütem és nagyon jól játszott.”
“Ez jó és ahogy mondtam sok mérkőzés hátra van és ez a két srác tud majd együtt játszani, ők megtették ezt a múltban tehát képesek lesznek rá újra.”

Firmino váltja Sturriget a PSG ellen

A Pool a nagy esélyese a mai bajnokinak, akik 100%-s teljesítménnyel állnak a tabella második helyén, kevesebb lőtt góllal, a Chelsea mögött. Mindössze két gólt kaptak 5 bajnokin, ami figyelemre méltó, ebben a tekintetben ők állnak a legjobban. A Southampton 5 ponttal szerénykedik a 13. helyen, a gyenge kezdés után kicsit javítottak az elmúlt két fordulóban, 2:0-ra legyőzték a Crystal Palacet, majd 2:2-őt játszottak a Brightonnal, így jó formában várják a mérkőzést. De ez egyáltalán nem biztos, hogy elég lesz a Livepool ellen.

Salah idén nem találja a tavalyi formáját, 4 mérkőzés óta góltalan (3 bajnoki és 1 BL), így könnyen előfordulhat, hogy Klopp kihagyja őt a kezdőből, ezzel egy kis pihenést adva a nagy nyomás alatt levő csatárának. Ugyanis még nagy szükségük lesz egy csúcsformában levő Mohammed Salahra, ha szeretnék elhódítani a bajnoki trófeát. Az egyiptomi klasszis az előző szezonban 36 bajnoki mérkőzésen 32 gólt szerzett, ezzel elhódítva a Premier League aranycipőjét, 2 góllal megelőzve a Spurs csatárát Harry Kanet.

Az aranylabda esélyes Salah idén nem találja a formáját

 

Klopp továbbá nyilatkozott Shaqirivel kapcsolatban is “Mindenki szereti Shaqot, ez így van, anélkül, hogy rengeteg játékpercet kapna, de ez inkább az én hibám, mint az övé. Ő megtesz mindent hogy játszhasson, az igazat megvallva. Én másképp döntöttem de az ő ideje is elfog jönni, ez biztos.”

 

Becsült végeredmény:
4:0

Livepool várható felállása:
Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson, Milner, Keita, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane.