Emery csalódott a kapott gólok miatt

Unai Emery az Arsenal menedzsere nyilatkozott a 4:2-es tegnapi győzelem után. Elégedett a győzelemmel, ami szerinte nagyon fontos volt a nyitómérkőzésen mind a szurkolóknak, mind a játékosoknak. De csalódott az utolsó 20 percben kapott két gól miatt. Ebben a szezonban az Arsenal már 11 kapott gólnál jár 6 meccsen, ami majdnem két gólos arány, ebből 9-et a bajnokságban kaptak 5 mérkőzés alatt. Továbbá egy meccset se sikerült lejátszaniuk kapott gól nélkül. Némi vigaszt nyújt azonban, hogy 4 mérkőzéses győzelmi szériánál tartanak, ami egy jó alap lehet a további folytatáshoz, ugyanis vasárnap az Evertonnal találkoznak hazai pályán 16:30-kor.

Emery hiába dobott egy lájkot, az arca mindent elárul

“Számunkra ez a csalódás a mai napon.. Folytatnunk kell a fejlődést, mivel az utolsó percben a Newcastle ellen és ma is az utolsó 20 percben volt 2 gól, a mi célunk, hogy 90 percig versenyképesek legyünk minden meccsen és ez az egyik amiben fejlődnünk kell.” – nyilatkozta Emery a kapott gólokról.
“Szerintem az első 60 perc nagyon jó volt, sokat fejlődtünk a mérkőzés folyamán és sikeresen véghezvittük az elképzeléseinket ellenük. A 4 góllal úgy véljük jók voltunk, de 90 percig akarunk így teljesíteni.”
“Minden meccs elött beszélünk arról, hogy olyan mentalitást kell felvennünk, hogy ne adjunk könnyű esélyt. Szerintem ma ez egy jó lehetőség volt arra, hogy kapott gól nélkül zárjunk, de az utolsó 30 percben még fejlődnünk kell.”

Torreira először kezdett az Arsenalban, amit kiegyensúlyozott játékkal honorált

 

 

Lucas Torreira és Bernd Leno most kezdett először az Arsenalban, és Emery megerősítette azt is, hogy az elkövetkezendő hetekben Leno több játéklehetőséget fog kapni, ugyanis pár naponta fognak mérkőzéseket játszani.
“Lucas elhivatottan játszik és ez pozitív hatással van a csapatra és az elképzeléseinkre. Minden percben amikor a pályán van, nagyon jól teljesít. És Leno, ez volt az első meccse. Szerintem az hogy két gólt is kaptunk, nem hibából történt. Neki ez perceket és magabiztosságot hozott, de további játéklehetőséget kap majd a következő hetekben.” – nyilatkozta a két új szerzeményről Emery.

 

Aubameyang gólját ünnepli volt és jelenlegi csapattársával

Guendouzi most csak csereként kapott szerepet, de ennek ellenére nagyon jól teljesített, jó meglátásai, passzai és szerelései voltak, fiatal kora ellenére azt kell mondani, hogy megérdemelten kap minden játékpercet. Színt visz, szenvedélyt és kreativitást az Arsenal középpályájára. Welbeck és Iwobi is meglepően jól teljesített, előbbi gólt szerzett, míg utóbbi gólpaszt adott Aubameyangnak, aki végül két remekül kivitelezett góllal zárta a mérkőzést. A 4. gólt a csereként beálló Özil szerezte, míg Mkhitaryan 2, Lichtsteiner 1 gólpaszt vállalt magáénak. Özil mentalitása kezd mérkőzésről mérkőzésre pozitív irányba változni. A mai mérkőzésen már labdáért küzdeni is láthattuk többször, úgy néz ki Emery jó hatással van rá és az hogy nem alapértelmezett minden meccsen a 90 játékperce.
Az Arsenal nagyon szépen tartotta kézben a mérkőzés első háromnegyedét, alig adva néhány helyzetet ellenfelüknek. Mind labdabirtoklásban, mind helyzetekben, mind passzokban messze felülmúlták az ukrán csapatot, ami el is várható volt az Ágyusoktól, csupán az utolsó negyed órában – 20 percben hagyott alább figyelmük, ami 2 gólt is eredményzetett a Vorszklanak. Bár az a 2 gól igen szép volt.

 

Lacazette, aki idén eddig csak 2-szer volt kezdő, és 3-szor csereként kapott játéklehetőséget, abban reménykedhetett, hogy majd az EL-ben több szóhoz jut. De csalódnia kellett, mivel most is csak cserének nevezte Emery és végig a kispadon foglalt helyet. Szemmel láthatóan nem élvezte túlzottan a mérkőzést. Bár a kamera az ő csalódottságát már jobban élvezte.
A mérkőzés elején még nevetett, majd miután Emery becserélte ‘padtársait’, az arcára fagyott a mosoly, hiába vezettek ekkor már több góllal.

 

 

 

Értékelés:

Arsenal: Leno (6), Sokratis (7), Lichtsteiner (6), Holding (7), Monreal (7), Elneny (6), Mkhitaryan (7), Torreira (7), Iwobi (7), Welbeck (7), Aubameyang (8).
Cserék: Ozil (6), Guendouzi (6), Smith-Rowe (6)

Vorszkla Poltava: Shust (6), Perduta (5), Chesnakov (6), Dallku (5), De Souza (5), Sharpar (6), Kravchenko (5), Kobakhidze (5), Rebenok (6), Kulach (5), Kolomoets (5).
Cserék: Sklyar (3), Da Cruz (4), Sergiychuk (3)

Meccs embere: Pierre-Emerick Aubameyang

 

Mérkőzés összefoglalója:

https://streamable.com/4iu1e