Özil elutasítja a Bergkamphoz való hasonlítást

Özil (bal) és Bergkamp (jobb) az Arsenal két legendás 10-ese

Mesut Özilt sokat emlegetik egy lapon az Arsenal legendájával Dennis Bergkamppal, aki hasonló játékstílussal játszott, mint Özil, nagyszerű passzokkal kápráztatta el a nézőket és 3 Premier League trófeához juttatta hozzá az Ágyusokat. Özil hízelgőnek találja, hogy Bergkamphoz hasonlítják, de nem szeretné, ha egy lapon emlegetnék a holland ásszal, ő inkább annak örülne, ha saját játékstílusa miatt emlékeznének rá a szurkolók.

A Newcastle United ellen lépett pályára 200. mérkőzésén az Arsenal színeiben, mellyet egy hozzá méltó, elegáns góllal ünnepelt meg. Tavaly januárban hosszabbított 3,5 évre, mellyel az Arsenal történelmének legjobban keresett játékosává vált, bár az elmúlt évben eléggé motiválatlanul játszik ennek ellenére. Ezért is emlegetik néha ‘Motiválatlan Bergkampnak’ mintegy utalva káprázatos technikájára, passzaira és motiválatlanságára.

 

Özil gólját ünnepli Bellerinnel a Newcastle ellen.

 

“A szurkolók támogatnak engem mióta 5 éve ideérkeztem és ezért tudom azt a játékot játszani, ami igazán az én stílusom” – nyilatkozta Özil. “Én mindig kontrolálni akarom a mérkőzést, gólpasszokat osztani és segíteni a csapatomat. Ez így van velem a kezdetek óta. Az én pozíciómban rengeteg lehetőséged van, hogy előrefele játszál. Kérheted a labdát és oszthatod a passzokat, vagy góltszerezhetsz magad. Rengetegszer mondták nekem az évek során, hogy így játszott Bergkamp is. Természetesen ez hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy hozzá hasonlítanak. Bergkamp egy élő legenda az Arsenalnál és egy csodálatos játékos volt. De nem akarom magam senkihez se hasonlítani. Nekem megvan a saját stílusom mióta gyerek voltam. Büszke vagyok erre az összehasonlításra, de én Mesut Özil vagyok és még nem fejeztem be.” folytatta.

Emery megköszöni Özil játékát a Cardiff ellen

 

Unai Emery a hétvégi mérkőzés után arról nyilatkozott, hogy szerinte sokkal több van Mesutban, mint amit látunk, és szeretné, ha visszatérne a legjobb formájához, mert szüksége van rá az Arsenalnak. Hozzátette, hogy Özil egy nagyszerű mérkőzésen van túl és az edzéseken is remekül teljesít, jó hozzáállással. Szerinte számukra előnyös az, hogy visszavonult a válogatottól, mert így maximálisan a klubra tud koncentrálni, ami az Arsenal szurkolóinak remek hír.