Isco cseréjének története

61. percben 1:0 állt az Estadio San Mames eredményjelző tábláján. Ekkor a Real Madrid edzője úgy döntött, hogy frissíteni fog és beküldi Iscot,  majd a másodedző magához hívta a korábbi Malaga középpályást és ellátta az instrukciókkal.

A negyedik játékvezető táblája szerint, ahogy a Vamos de Movistar+ felvételén is látszik, Bale váltotta volna Iscot (22 cseréli a 11-et), de végül nem így történt, hiszen egy perc alatt minden megváltozott és Modric jött le a pályáról.

 

 

Mit láthattak meg Lopetegui segítői, hogy megváltozott a döntés? Az edző beszélt az egyikükkel, akivel üzent Modric és úgy döntöttek, hogy nem Balet hozzák le, Isco Modric helyére jött. Másodperceken belül realizálta az edző a helyzetet, a másodedzője odament a negyedik játékvezetőhöz és megváltoztatták a számokat a táblán.

 

 

Végül, Lopetegui odament Iscohoz, hogy tájékoztattassa a játékost az új szerepéről és feladatairól. Két perccel később a walesi szélső beadása után a középpályás egyenlített és kialakította az 1:1-es végeredményt.