Edzői nyilatkozatok a délutáni Premier League mérkőzések után

Manchester City – Fulham 3:0

 Pep Guardiola a BBC Match of the Daynek: “Nagyobb arányban is nyerhettünk volna, ha a helyzeteinket nézzük.”

“Válogatott szünet után mindig kérdéses milyen formában leszünk és a Fulham sem könnyű ellenfél. Nagyszerű szezonjuk van!”

“Agresszívek voltunk amikor nálunk volt a labda és nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, de ezekből be kéne találnunk, nem hagyhatunk ki ennyi ziccert.”

 

“Hiszek a játékosaimban, ott van például Sane, csak 22 éves, de rájött miért nem játszott annyit mostanában. Ma nagyon jó volt Ő is.”

Newcastle – Arsenal 1:2

Rafael Benitez

A teljesítményükről: “Jól kezdtünk az első félidőben, úgy éreztem van keresni valónk itt, aztán a második félidő legelején gólt kaptunk. Az első félidő jobb volt, több helyzetet is kialakítottunk , de ezeket ki kéne használnunk.

A figyelemről: “Elvesztettük a hitünket a második után, ez történik ha minőségbéli különbség van a két csapat között. Nagy csapatokat le kell támadni elől és úgy építeni a támadásokat. Kár az eredményért, pedig voltak helyzeteink, de azokat be kellett volna lőni.”

A kemény szezon kezdetről: “Tudtuk, hogy kemény lesz. Volt egy-két mérkőzés, ahol pontokat szerezhettünk volna, mint például a Cardiff ellen. Hinnünk kell magunkban, ahogy a tavalyi szezonban is tettük.”

Unai Emery

A teljesítményükről: “Fejlődünk, de folytatnunk kell a munkát egyénenként és csoportként is. Az első félidőben nem tudtuk úgy kontrollálni a játékot ahogy szerettük volna, de a második félidőben már jobbak voltunk.

Bárki betalálhat: ” Ez jó hír, hogy sokan gólt lőnek. Bárki gólt szerezhet nem csak a támadók, akár a középpályások vagy hátvédek pontrúgásokból. Mindenkinek megadjuk az esélyt, de természetesen a támadók többet fognak lőni.”

Özil teljesítményéről: “Ugyanúgy tekintek minden játékosomra. Özil sokat segít a csapatnak, de fontos, hogy gólokat is szerezzen. Nem csak gól passzokat várok el tőle, de megjátszhatónak kell lennie az ellenfél 16-osán belül és betalálni, mint ma. Minden játékossal foglalkozni fogok, ez a folyamat része, hogy olyan csapatunk legyen, mint szeretnénk.

Chelsea – Cardiff City 4:1

Maurizio Sarri az MOTD-nak: “Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal, de mindig úgy érzem lehetne akár jobb is. Nagyon veszélyesek a támadásaink, de védekezésben nem vagyunk olyan szilárdak, mint szeretném, ezen gyorsan változtatnunk kell.”

“Eden Hazard különleges. Addig azt hittem, hogy az egyik legjobb Európában, de most már úgy gondolom Ő a legjobb.”

“Jelenleg a Liverpool és Manchester City egy lépéssel előttünk jár. Fejlődünk és célom, hogy mi is a legerősebb csapatok között legyünk.”

“Beszéltem az orvosokkal és Kovacic sérülése nem komoly.”