Kieshet Olaszország

Roberto Mancini megerősítette, hogy Olaszország fő feladata egy erős csapat építése a 2020-as EB-re még ha ez azt is jelenti, hogy kiesnek a Nemzetek Ligájából.

Az Olaszok 1-1-es döntetlennel kezdtek Lengyelországgal, aztán tegnap este kikaptak idegenben Portugáliától 1-0-ra így jelenleg csoportjuk utolsó helyén állnak.

“Portugália megnyerte első mérkőzését így ők a csoport esélyesei, persze még sok van hátra és bármi megtörténhet.” -mondta Mancini a sajtó konferenciáján.

 

“Nem szeretünk veszíteni, de az is igaz, hogy kockázatot kellett vállalnunk a játékosok fejlődése érdekében. Időbe fog kerülni, hogy mindenki felvegye a ritmust. Nehéz lesz, de sose adjuk fel.”

“Tudjuk, hogy vannak problémáink, ha nem lettek volna akkor Olaszország ott lett volna a 2018-as Világbajnokságon. Új játékosokat is kipróbáltam akik biztatóan mutatkoztak be.”

Azzal, hogy Olaszország tapasztalat szerzésre használja a Nemzetek Ligáját – tegnap este 9 mezőnyjátékost cserélt ki a 10 Lengyelország elleni kezdőből -, azt kockáztatja, hogy a következő kiírásban már nem az A, hanem a B ligában fognak részt venni.

“Nem szeretnénk. Természetesen jó érzés a legjobb ligában részt venni, de sose tudhatod, hogy mi fog történni a labdarúgásban.”

“Majd idővel kiderül, de a legfontosabb számunkra, hogy felépítsük a csapatunkat a 2020-as EB-re.”

Megosztás:

 

×

Követsz minket Facebookon?