Nedved hosszú interjút adott az idnes.cz-nek

Juventus alelnöke Pavel Nedved megerősítette, hogy nem fogja elhagyni a klubot a közeljövőben és Cristiano Ronaldo leigazolása könnyebbé tette, hogy a Portugál szélső a Bianconerihez akart csatlakozni.

A cseh legenda hosszú interjút adott az idnes.cz-nek, amiben főleg Ronaldo érkezéséről beszélt és hogy ez mit jelent a klubnak ebben a szezonban és a következő években.

-Mi az első benyomásod Cristiano Ronaldoról így az első hónapja után a klubnál?

 

“Csodálatos játékos minden szempontból. Keményen dolgozik. Ő egy igazi vezető és nem is kell mondania semmit sem a társai így is követik. A fiataljainknak lehetőségük van vele edzeni és sokkal jobbá válni. Cristiano szeret győzni és mindent megtesz, hogy a legjobb legyen mindenben.”

-Tisztel téged, mint Juventus legenda?

“Találkoztunk korábban amikor Madridban játszottunk a Bajnokok Ligájában. Természetesen tiszteljük egymást ahogy láthatod. De most személyes dolgokról beszélgetünk… Tudni szerette volna, hogy hogyan működnek a dolgok Olaszországban és mit várhat el.

Még csak három mérkőzést játszott le és már most kritizálják, ez hihetetlen! Csak idő kell neki, hogy hozzászokjon az olasz focihoz, ami teljesen más mint bármelyik más ország focija Európában.

Itt sokkal nehezebb gólt szerezni, gondolom erre már rájött. Mindenesetre csak idő kérdése és be fog találni.”

-Honnan jött az ötlet Ronaldo leigazolására?

“Néha úgy gondoltuk, hogy lehetetlen… Juventus olyan pozícióban van, hogy nehéz olyan játékost igazolni aki jobb lenne mint a kezdőink.

Sport igazgatónk egyszer megemlítette, hogy lehetőségünk van Ronaldo megvásárlására. Tudtuk, hogy a kivásárlási lecsökkentették 100 millió euróra így sokkal könnyebbnek tűnt. Beszéltünk az elnökünkkel aki megvizsgálta az üzletet minden szempontból és jóváhagyta.

Ez volt a jó döntés a Juventus részéről. Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját és ez egy jó lépés volt.”

-Mi teszi különlegesé Ronaldot?

5 aranylabdát nyert és még is edzésen olyan, mintha csak most kezdte volna el a karrierjét. Mindig azt nézi hogyan fejlődhet. Nagyon pozitív és példa mindenkinek.”

-Nehéz volt meggyőzni?

“Sokkal könnyebb volt, mert jönni szeretett volna. Környezet váltásra volt szüksége és Ő a Juventust választotta és ez óriási dolog a klubunknak. A csúcsra ért Angliában, Spanyolországban és mindent megteszünk, hogy itt Olaszországban is felérjen.”

-Mi volt a szereped Ronaldo leigazolásában? Igaz, hogy a szerződés a házadban lett aláírva?

“Nem, nem igazán… Az első találkozó a Sport igazgatóval volt a házamban, ahol szóba kerül Ronaldo megvásárlása. Aztán Ő irányította az egészet és végül az Elnökünk írta alá. Örülünk, hogy így történt.”

-Mit gondoltál az ötletről először?

“Egymásra néztünk az Elnökkel. Talán Paratici azt várta, hogy azt reagáljuk örült.

Azt mondtam Angellinek, hogy ez a helyes lépés és a Juve számára.

Egymás után 7 Scudettot nyertünk. Bármennyire nem szeretnéd ilyenkor a motiváció csökken, szóval ha van lehetőséged ilyenkor változtatni valamit és előrelépni akkor meg kell ragadni. Tökéletes időpont volt számunkra.”

-Mi volt a város reakciója az érkezésére?

“Nemcsak Torinot, de Ronaldo érkezése az egész országot feldobta! A TV jogokon keresztül az egész Olasz labdarúgás profitál… Mi vagyunk az Olasz foci zászlóshajója. A milanói csapatok csak próbálják visszahozni régi fényüket.”

-Sok pletyka volt, hogy Zinedine Zidane fog váltani téged. Veszélyben volt a pozíciód?

“Hallottam a pletykákat, de először nem figyeltem rá. Aztán már nem lehetett figyelmen kívül hagyni, szóval kijelentettem, hogy maradok és a pozícióm ugyanaz mint korábban. Rengeteg munkám van még a Juvéval és próbáljuk a legjobban intézni a dolgokat. Ez nem fog változni a jövőben sem folyamatosan győzelemre törekszünk.”

-Elfogadnád Zidanet munkatársnak?

“Természetesen. Ismerem és nem csak hogy nagyszerű játékos volt, de nagyszerű ember is. Rengeteget lehet tanulni tőle.”

-Villar Pesora hagyomány?

“Rengetegszer tapasztaltam már a hangulatát, de minden egyes alkalommal csodálatos és nagyon jó érzés.

Új játékosként itt érted meg mit jelent meg a Juventusnál játszani. Különleges nap és a szurkolok teszik azzá.

Új érkezőként megérted miről szól a klub és a hab a tortán az elnöki beszéd ami alatt játékosként mindig libabőrős lettem. Feltűzzel.”

-Többi érkező?

“Nem sokan beszélnek Emre Canről, de szerintünk Ő egy nagyon fontos igazolás. Az összes nagy klub versenyzett érte és még is sikerült leigazolni. Meglátjátok fontos szerepe lesz a játékunkban. Joao Cancelo is egy fontos igazolás. Nem sok játékos rendelkezik az Ő technikájával, lelkesedésével. Fontos játékos lesz különösen Európában.